Követem Élet + Stílus Idris Elba és Viola Davis radikális változásokat követelnek Hollywoodtól

Idris Elba és Viola Davis radikális változásokat követelnek Hollywoodtól

Promóció

A Black Lives Matter-mozgalom mellett kiálló hírességek, többek között Idris Elba és Viola Davis is változást szeretne. Kérik, hogy a szórakoztatóipar fordítson több pénzt a fekete tehetségek támogatására és tartózkodjon a rendőri erőszak bemutatásától.

Viola Davis és Idris Elba is változásokat követelnek

Promóció
- Advertisement -

Több mint háromszáz művész, köztük Michael B Jordan, a koronavíruson átesett és a termelőket támogató, Idris Elba és a Michelle Obamát is alakító Oscar-díjas színésznő, Viola Davis nyílt levélben arra kéri Hollywoodot, hogy határolódjon el a rendőrségtől és inkább a fekete közösséget támogassa, írja a The Guardian. A levelet az a Kendrick Sampson írta, aki az antirasszista zavargásokban megsérült, hiszen a rendőrség többször eltalálta gumilövedékkel Los Angelesben. A levelet aláírta a Bosszúállók: Végjáték sztárja, Tessa Thompson, és a Black Lives Matter társalapítói, Patrisse Cullors és Melina Abdullah mellett olyan sztárok is mint Viola Davis, Michael B Jordan, Idris Elba, Chadwick Boseman, Octavia Spencer, Cynthia Erivo, Issa Rae, Anthony Mackie, Billy Porter és Danai Gurira.

Elég volt a fehér filmekből – vélik a fekete sztárok / Fotó: tuart C. Wilson

A sztárok azt szeretnék elérni, hogy a hollywoodi történetek inkább a feketékről szóljanak, mint a rendőrök népszerűsítéséről. Az iparágtól azt várják, hogy támogassák a fekete tehetségeket és történeteket, segítsék a karrierjüket és emeljék meg a fizetésüket. Ne mindig a rendőrség szemszögéből mutassák be a történeteket a hollywoodi filmekben.

Ahogyan Hollywood és a mainstream média módszeresen közreműködik a feketék kriminalizálásában, a jogrend hamis bemutatásban, és a rendőrségi korrupció és erőszak dicsőítésben, borzasztó következményekkel járt a feketék életére nézve

– olvasható a levélben.

Kevesebb film kell a fehér kisebbségről

A levél hasonló dolgokat fogalmaz meg, mint a múlt héten felbukkant Black Artists for Freedom (Fekete művészek a szabadságért) kollektíva által kiadott közlemény, amely a rasszok közötti egyenlőséget követeli.

Rasszizmusellenes filmek, amik rávilágítanak a kirekesztés problémájára

Rasszizmusellenes filmek, amik rávilágítanak a kirekesztés problémájára A rasszizmusellenes filmek történelme: 12 év rabszolgaság A George Floyd halálát követő, rasszizmus elleni amerikai, és később világszerte kibontakozó tüntetések elgondolkodtatnak azt illetően, valójában mennyit is tudunk a problémáról, annak forrásáról. A fekete kultúrában számos momentumát ismerhetjük fel az elnyomásnak, az értelmetlen megkülönböztetésnek és igazságtalan előítéleteknek.

A levél kifogásolja, hogy a globálisan kisebbségben lévő fehérek történetei láthatóak világszerte, ahelyett, hogy a Fekete párduchoz hasonló feketéket bemutató filmek lennének többségben. A levél elutasítja a fehér központú történeteket és kifogásolja a döntéshozó pozíciókban lévők sokszínűségének hiányát.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3