Toplista A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019...

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Hirdetés

Véget a 2020-as Golden Globe, de máris a közelgő Oscar-díj átadóra készülünk. Ez alkalomból a ContextUs megkísérelte összeállítani a tavalyi év legjobb külföldi filmjeinek 10-es listáját. Nosztalgiavonatunk ezúttal Hollywoodból indul, majd a világot bejárva, oda visszatérve fejezi be útját. A régen várt folytatásoktól kezdve, a műfaji újításokon át a nagy lezárásokig változatos pályát fut be. Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

1
Toy Story 4

Hirdetés

via GIPHY

A Pixar életre kelt játékainak kalandjain generációk nőttek fel. A beszélő cowboy, Woody megpróbáltatásai ezúttal nemcsak méltó folytatásként, de önálló filmként is élvezetesek voltak. A Josh Cooley vezénylete alatt készült film animációs világa időtálló, és mind tartalmát, mind vizualitását tekintve újdonságokkal teli. A film legnagyobb erénye, hogy egyaránt jó szórakozás gyerekeknek és felnőtteknek.

Woody és a játékok új gazdája, Bonnie, iskolába készül. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a kislány technikaórán hulladékból készít játékot.

Az erősen szuicid hajlamú villaember megrögzötten a szemétbe kíván ugrálni, emiatt Woody folyamatosan megmenteni kényszerül. Ez korántsem egyszerű feladat, és egy családi kirándulás még inkább megnehezíti. A Toy Story 4 több, mint izgalmas road-movie. Az előzményfilmekben a játékok az emberekért tevékenykedtek, ám ezúttal végre a saját boldogságuk is fontossá lesz. A karakterek személyiségfejlődésére több mint húsz évet kellett várni, de megérte.

A Toy Story 4 könnyedén áttörte Hollywood kasszáinak kapuit

A készítők 130-140 millió dollárt vártak előzetesen. Sőt, a kritikák is elismerően fogadták az életre kelt játékokról szóló rajzfilm, a Toy Story negyedik epizódját – írta a . Az előző rész, a Toy Story 3. majdnem egy évtizede 110 millióval nyitott.

A befogadói korosztályok tekintetében is fordul a kocka: Az új Toy Story a kicsiknek inkább tanító, nevelő mozi, míg a felnőttek számára nosztalgikus mese az elfogadásról, szeretetről. Az üzenet egyszerű, a történetmesélés dinamikus, egy percig sem unalmas. Természetesen az A-kategóriás sztárok sem hiányozhatnak a szinkronhangok közül. Tom Hanks negyedszerre szólal meg Woody-ként. Kellemes meglepetésként Keanu Reeves a kaszkadőr Cooley-nak kölcsönzi hangját, és alakításával alaposan megtámogatja a film 10-es listára kerülését.

Hirdetés

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.

2019 tíz legjobb magyar prózakötete a ContextUs szerint

Tavaly is leginkább depresszív magyar irodalommal gazdagodtunk.

Elmondjuk, hogyan válhatsz jobb emberré 2020-ban

A tavalyi év eseményei és trendjei arra tanítanak, hogyan válhatsz jobb emberré.
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3